2010. augusztus 13., péntek

Zambia. Párduc, oroszlán, gorilla.... Makákó!

Nem, Zambiában még nem voltam. Viszont úgy néz ki lehettem volna.

Az elmúlt években a kollégáim különböző izgalmasnál izgalmasabb helyről kaptak állás ajánlatot Pakisztántól Észak-Ciprusig, Etiópiától Szamoáig. Ezzel szemben nálam semmi. Már kezdtem azt hinni, hogy az én önéletrajzomban nincs semmi vonzó, így az idén nyári frissítésnél kicsit átalakítottam és az országválasztásomat is frissítettem.

Na, erre tegnap bepottyant az ajánlat Zambiába. Ugyan elfogadni most épp nem tudtam, de azért jó volt elálmodozni arról, hogy milyen lenne Afrikában élni. Lenne párduc, oroszlán meg gorilla, sőt talán még makákó is. Meg 3 évszak, amiből az egyik 38-42 C fok meleg és porviharok vannak. Az út haza kb. 13 óra és akár 2500 EUR is lehet a repülőjegy. Viszont ez egy nem csak afrikai sztenderdek szerint nyugodt ország. Az kicsit meglepett, hogy egyáltalán nem olcsó.


Az ország legnagyobb látványossága: a Viktória vízesés

Furcsa volt, hogy pont Zambia, mert egyszer együtt vizsgáztam egy lánnyal, aki pont itt dolgozott és ő nagyon klasszakat mesélt az országról. Akkor azt gondoltam, hogyha egyszer valamilyen egzotikus helyre megyek dolgozni, talán Zambia lenne a legjobb.


Remélem, talán később is kapok majd valami hasonlóan izgalmas ajánlatot és tényleg dolgozhatok majd pár évet valami különleges helyen.

One response to “Zambia. Párduc, oroszlán, gorilla.... Makákó!”

Névtelen írta...

Hmm. Ertem en.. Abban azert tuti biztos lehetsz, hogy ott is meglatogatnank :)) es ehetnenk egyutt kokuszidot :)
ana

 
© 2009 Egy EU-s vendégmunkás kalandjai.... All Rights Reserved | Powered by Blogger
Design by psdvibe | Bloggerized By LawnyDesignz