2010. július 11., vasárnap

Domburg. És egy óriási jégeső

A helsinkii út leírásával még tarozom. Én nem vittem fényképezőgépet és a kollégáim képeit még nem sikerült megszerezni.

Addig is Domburg. Már hetek óta tervezgettük, hogy elmegyünk a tengerhez a nagy belga kánikulában, de aztán valahogy mindig itthon maradtunk. Részben azért mert a múltheti időjárásjelentés óriási vihart ígért, ami persze elmaradt.

Erre a hétvégére tökéletes időt ígértek, úgyhogy kora délután elkerülve a nyaralók áradatát fel is kerekedtünk. A cél a holland tengerpart volt, annak is a hozzánk legközelebb eső része: Zeeland. Az út egy rossz letéréssel (Virginie a GPS előbb-utóbb a kukában végzi) kb. 2 óráig tartott, ami kb. 30 perccel több, mint a belga tengerpart Brüsszelhez legközelebb eső része.


Domburg napsütésben
A konrét falut úgy választottam, hogy ránéztem a térképre és olyan települést kerestem, ami pont nyugatnak néz, szemben a nyílt tengerrel. Gondoltam majd jó sokáig élvezhetjük a napot, meg a naplementét.

Domburgi kagylógyüjtemény


Borult ég, 29 C
Kicsit furcsára sikerült az út. Mikor odaértünk nagyon jó idő volt, hétágra sütött a nap. Be is mentünk azonnal a vízbe. Egy bő félóra után azonban beborult és csöpögni kezdett az eső. Az emberek pánikszerűen csomagoltak és elmentek. Mi még maradtunk egy kicsit, aztán bementünk a főutcára korzózni. Mire beértünk el is eredt az eső, aminek a legerősebb részét egy fagyival vészeltük át. Vettünk még a kötelező képeslapokból, majd elindultunk haza.


A tengerpart eső után

Amúgy Domburg turistáinak nagyrésze német, akikkel egy mókás keveréknyelven kommunikálnak a helyiek. De nincs az a Balaton fíling, mert valahogy gazdagabban nyomják az egészet.
Szerencsére az utakon nem voltak sokan, de így is elég félelmetesre sikerült a hazaút, mert elkapott minket egy óriási jégeső. Alig lehetett látni valamit, mindenki vészvillogózott. A buta belgák pedig beálltak az autópálya feletti híd, meg a belógó fák alá az autópálya leálló sávjába.
Végül egészben hazaértünk és nem is vert be nagyon a víz a lakásba. Ma persze megint 35 C van, de egyelőre nem próbálkozunk újra a tengerrel.

No response to “Domburg. És egy óriási jégeső”

 
© 2009 Egy EU-s vendégmunkás kalandjai.... All Rights Reserved | Powered by Blogger
Design by psdvibe | Bloggerized By LawnyDesignz